Инициативен комитет „Дом за Операта в Пловдив” иска построяването на специалната сграда за културната институция да влезе в програмата на Пловдив 2019. Това става ясно от материалите в дневния ред на предстоящата сесия на Общинския съвет Пловдив, която ще се проведе в четвъртък.  

Местният парламент ще разгледа предложението, според което новата сграда за Държавна опера – Пловдив ще бъде построена като център за музикално-сценично изкуство. За целта ОбС трябва да даде съгласие не само за строежа, но и да възложи на кмета Иван Тотев да започне процедура за решаване на въпроса. Процедурата е разписана така: Да включи действията по организиране на построяването в Програмата „Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.”; Да определи терен, да проведе конкурс, да възложи задание и строителство, като и контролира целия процес.

Припомняме, че идеята за нов дом за Пловдивската опера бе входирана в ОбС, придружена от подписката от 12 969 души.

Тяхната подкрепа за инициативата е проверена от ГРАО и докладът на комисията показва, че само 9797 са коректните записи на данни в нея.

Сред останалите 3172 има ненавършили пълнолетие, без изборни права, починали, чужди граждани и сгрешени ЕГН-та и адреси.

 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg