Снимка на асеновградската фотографка Мария Тодорова-Марчева е сред отличените на 45-ото издание на фотографския конкурс „Child 2021`Zajecar” в Сърбия. Зимният кадър е запечатал малката красавица Дария Далакова, също от Асеновград, пише Plovdivtime.bg.

„Ние двамата с актьора водещ и напоследък чудесен фотограф Владимир Карамазов отсрамваме България сред наградените. Имаше десетки хиляди кадри изпратени за журиране, жури от 5 държави (без българи)”, сподели тя с последователите си.


Снимката на малката Далия

Мария участва в конкурса с 4 портрета, които журито приема, защото покриват естетическите и технически критерии на Световната асоциация за артистична фотография FIAP.

Победител на целия конкурс, който включва и други подкатегории, е Майкъл Страпец от Ирландия. Той лично поздравява асеновградчанката за кадъра.

 „Снимките в снеговалеж нямат нищо общо с ,,нормалното" снимане, нямаш сухо място по себе си.  Но си струваше емоцията и това, че тази снимка обикаля света в редица вече изложби, разпечатана е в много печатни издания и е разпознаваема в цял свят! За мен е чест”, разказа още Мария.

 
Снимката на актьора Владимир Карамазов в същия конкурс също е сред най-добрите