В навечерието на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Община Пловдив организира на площад „Стефан Стамболов“ поредица от концерти на любими пловдивски изпълнители, с които да зарадва пловдивчани и гости на града.  Третият от поредицата е на 25.12. 2019, сряда, 12:00 ч., пл. „Ст. Стамболов“, където на откритата сцена празничен Коледен концерт ще изнесат  Биг Бенд Пловдив и Арт Войс Център.

Биг бенд “Пловдив” е създаден през 1999 г. От самото начало в състава му са известните инструменталисти от групата “Бели, зелени, червени”- една от най-успешните джаз-формации от близкото минало.

Оркестърът е традиционен музикален домакин на церемонията по връчването на наградите “Пловдив”, с които се удостояват ярки постижения в областта на културата и изкуството. Активната дейност включва и редица фестивални участия - Банско (2001,2002 и 2005) , както и почти всички джаз-форуми у нас.

Репертоарът на бенда е изключително широк - от класически джаз до съвременни латино и поп парчета. Почти всички пиеси са аранжирани от Николай Гешев - диригент на състава. Завършил Академията за музикално и танцово изкуство в родния си град, той е едновременно и тромбонист, и диригент. В творческата биография на Биг бенд "Пловдив" впечатляват съвместните проекти с Камелия Тодорова, Васил Петров, Петър Салчев и др. известни имена в жанра. Биг бенд Пловдив участва редовно в повечето общоградски празници  на открито, а от няколко години като техни солисти се изявяват възпитаниците на Арт Войс център.

Люпилнята за таланти „Арт Войс Център“ е създадена през 2014 г. Основната цел на школата е да обучава млади таланти по рок, поп и джаз пеене. Основател и главен вокален педагог е Румяна Иванова. За пет години Центърът се превърна в най-добрата музикална школа в Пловдив и сред първите в страната. Признанията за упоритата работа на Румяна и децата не закъсняват. Множеството награди и отличия, които джаз дарованията печелят на десетки национални и международни конкурси, са повод както за гордост, така и стимул за нови музикални предизвикателства.

Талантливите възпитаници на пловдивския Арт Войс Център се превърнаха в национални любимци с многобройните си успехи у нас и по света. Няколко примера са достатъчни. Лидия Ганева участва и представи достойно страната ни в Детската Евровизия. След Евровизия Лидия продължи да се развива и има  издадени две песни по музика на Графа и Румен Бояджиев. От година живее със семейството си във Финландия, но продължава да е част от всички големи проекти и концерти на Арт Войс Център. Елия, Никол, Валентина и Елеонора от 4 Magic станаха победителки в X Factor. Даниела Пирянкова, позната от рубриката „Запознай се с малките“ в "Шоуто на Слави", вече порасна и има договор с музикална фирма “Пайнер”, където пее попфолк. Мирослава Тодорова беше също една от любимките в X Factor. Мирослава Тодорова е абитуриентка тази година и се отличава със собствен стил. В “Х фактор” я наричаха джаз принцесата -  тя харесва да прави тази музика. При нея нещата се случват стабилно и постепенно, вече има своята среда и публика.  Деница Караславова подписа договор с фирмата на Графа “Монте Мюзик”, има издадени два много успешни сингъла.

Пловдивските дарования печелят с лекота конкурси и надпревари у нас и в чужбина всеки път, когато се явяват. В момента над 70 деца се обучават в Арт Войс Център.

В концерта пред общината ще участват: Мирослава Тодорова, Деница Караславова, Ивана Муцкова, Андреана Бакалова и звездичките от „Шоуто на Слави“ – Ели, Вики и Ивайла и малките певци от вокалните формации на Арт Войс център..