Един от най-вдъхновяващите проекти - "Поетите Live", вдъхновява Пловдив с едно необикновено и незабравимо събитие на 18 март от 21 часа в Plovdiv Event Center. Едни от най-талантливите български артисти канят публиката на вечер, посветена на поезията и любовта ни към нея. В него ще чуете едни от най-красивите български стихотворения, изпълнени от любими български актьори. А актьорите са Владо Пенев, Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Малин Кръстев. Към тях се присъединява маестро Антони Дончев.

"Събрали сме едни от най-любимите си стихотворения. Всяко едно от тях е преминало през сърцето ни, преди да стигне до сцената на Поетите Live. И ние сме плакали, въздишали, мечтали, ядосвали сме се и понякога сме се забавлявали, докато сме ги рецитирали. Вие, нашата публика, сте свидетели на това", канят инициаторите на събитието.

"Поетите" стартира през 2017 г. като видео проект с Владо Пенев, рецитиращ „Да се завърнеш в бащината къща” на Аерогара София.

"Основната ни цел беше да представим най-хубавите и наши любими български стихове, лишавайки ги от обичайната скованост на рецитала, с необходимото уважение към поезията и нов, съвременен прочит. Две години по-късно, видеата, които направихме вече бяха гледани от милиони зрители в социалните платформи. Това ни даде смелост да се съберем на сцена и да срещнем публиката с любимите ни стихотворения на живо в проекта ПОЕТИТЕ Live", казват от екипа.