Народната песен „Пустоно лудо и младо” в трап версия ще представи за първи път пред публика пловдивското сопрано Денислава Станева. Талантливата изпълнителка е преплела красота на българския фолклор, гайда и цигулка с модерното електронно, поп и денс звучене. „За мен бе голямо предизвикателство да направя песента, тъй като съм оперна певица, а звукоизвличането тук е съвсем различно. Но импровизирах и смятам, че се получи добре”, признава пред TrafficNews.bg Дени. Тя отново се доверява на пловдивска цигуларка Гинка Радилова, а аранжиментът е дело на Антон Андонов и Росен Фаиков.

Съвсем скоро към песента ще бъде записан и клип, който да се завърти в интернет. „Във видеото ще наблегнем и на някои танци като комбинация от стилове. Общо взето песента е доста абстрактна като звучене, но е в актуалния тренд, който в момента се търси и хората харесват и слушат”, смята чаровната пловдивчанка.

„Пустоно лудо и младо” ще бъде изпълнена пред публика по време на концерта „Фолклорът среща класиката” на 13 април в Резиденция „Тракийски стан“ в Стария град. За пръв път в България Денислава ще представи и един нов стил в музиката „фолклор-опера“. Красивото сопрано ще привлече вниманието със спиращ дъха спектакъл, съчетаващ красотата на класическото пеене с лириката на българската народна песен и звученето на модерната денс класика. Ще прозвучи и другата нейна провокация – народната песен „Притури се планината” с оперно звучене, която се превърна в тотален хит в социалните мрежи. Ансамбъл "Пловдивъ" и цигуларката Преси Петрова ще допълнят музикалното удоволствие от концерта с вълнуващите си изпълнения. А зрителите ще могат да дегустират ароматни вина от Старосел.

Денислава наследява таланта от баща си, който като млад свирел на китара. Започва да свири на гъдулка от малка. Учи две години в музикална паралелка с поп и джаз пеене, но съдбата я срещнала с бъдещия музикален педагог проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак и разбрала, че гласът има други възможности. В 10. клас е приета в НУМТИ „Добрин Петков” в Пловдив с класическо пеене. През 2010 г. завършва „Изпълнителско изкуство - класическо пеене” в АМТИИ - Пловдив, а след това две магистратури, едната от които „Музикотерапия”. От 2009 до 2016 година е член на Trio Soprano Music, след което започва самостоятелната си кариера.

Тя е първият оперен изпълнител, който обработва български фолклорни песни с нейния уникален оперен глас и подход. Зад гърба си има ред индивидуални концерти с оперни арии от известни композитори от Бароковата, Класическата и Ренесансовата епохи до XX век. Глук, Моцарт, Пучини, Верди, Чайковски, Парашкев Хаджиев са част от нейните вдъхновени изпълнения.

Световният уникат: Пловдивчанката Денислава Станева с народна песен в оперен глас ВИДЕО и СНИМКИОперната певица направи уникална колаборация на “Притури се планината“