Екипите на Държавна опера-Пловдив и Драматичния театър осигуряват зелен коридор и 50 процента отстъпка от бърз тест срещу Ковид-19 преди всеки свои спектакъл, обявиха от музикалната институция. Това става заради новите мерки срещу разпространението на болестта и изискването за зелен сертификат или отрицателен тест.

Срещу представяне на билет за спектакъл в рамките на 48 часа от началния му час, зрителите ще получат отстъпка 50 процента в голяма лаборатория до Пеещите фонтани, а за по-бързо протичане на изследването се осигурява зелен коридор от 17 до 18 часа в дните на събитията.

И двете институции гарантират, че всички участващи в мероприятието - артисти, технически служби и обслужващ персонал, отговарят на здравните изисквания.

„Разчитаме на Вашето съдействие и разбиране, за да може споделените ни срещи с изкуството да продължават да ни радват! Зрители със закупени билети до 21 октомври, които нямат готовност да отговорят на изискванията на заповедта, имат право да използват билетите си след презаверка за бъдещи спектакли на Опера Пловдив до 1 май. Презаверката се извършва до 10 дни преди датата на събитието”, казват още от музикалната институция.

А от театъра допълват, че тестът е готов за 20 минути и ще струва 20 лв.