Пловдивският дом на културата стана Париж с изложбата "15х5"

Изложбата включва картини живопис и графика, скулптура и фотография

Пловдив
06.11.2019 09:50 1503 1
Пловдивският дом на културата стана Париж с изложбата

Макар че не сме в галерия, а във фоайето на Дома на културата, се чувстваме като на изложба в Париж, каза по време на откриването на „15х5” председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева, пише PlovdivTime.bg. Вторият етаж на бе пълен с творци и техните почитатели, дошли да се насладят на творбите на 15-те автори, избрани от куратора Христо Жеков за участие в тазгодишното издание на традиционната за Пловдив изложба. Творбите им – всеки от тях се представя с по пет, изпълват пространствата са красота.

За идеите и естетическите възгледи на авторите в „15х5” говори Вихра Григорова. Тя представи избраните творци Александър Гьошев, Ангел Китипов, Антоан Стойков, Антония Фингарова, Атанас Карадечев, Борис Богданов, Дан Григ, Жорж Сопаджиев, Иван Чакъров, Михаил Маламски, Никола Апостолов, Петър Чучулигов, Стоян Заваринов, Тома Ненов и Христо Жеков

Изложбата включва картини живопис и графика, скулптура и фотография и е част от Календара на културните събития на града за 2019 г.

Предстоят още изложби на Дружество на пловдивските художници - кураторският проект на Константин  Отонов "100 на 100 пловдивчани" и Годишната изложба на ДПХ, които ще бъдат представени съответно в изложбената зала на ул. "Гладстон" 32 и в галерия "Капана" през месец декември. 

Предлагаме ви една разходка из експозицията, която можете да видите наживо в Дома на културата:

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
1 Коментара
Сортирай по
коментар

VINI 11:02, 11.11.2019

Истинските художници в Пловдив отдавна не са между нас това са не изтрезняли отрепки лежашти на стари лаври и самочуствие без никакво покритие

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина