Минко Михайлов бе избран сред най-добрите автори на Международния Фотографски Салон в Черна Гора - Monte International Photo Circuit 2022 - Salon TIVAT. Пловдивският фотограф спечели два златни и един бронзов медал на конкурса.

Михайлов обяви новината само ден преди откриването на втората му самостоятелна изложба „Азия“ в Залите за временни експозиции на Градската художествена галерия на Главната. То е на 12 май от 18 ч. Изложбата може да бъде разгледана до 2 юни.

Фотосите, които посетителите ще видят, пресъздават колорита и красотата на държави от Южна Азия, които авторът е посетил – Камбоджа, Мианмар, Лаос, Виетнам, Филипини, Тайланд, ОАЕ. Експозицията съдържа 41 творби - пейзажи, портрети и репортажни кадри, разкриващи духа и магията на източния континент.

Минко Михайлов е роден през 1972 г. в Пловдив. Биолог е по образование. Той е професионален фотограф. Снимането за него е ключ към нови светове и познанства. Обича да пътешества и да разкрива красотата на света. Назависимо дали снима хора или природа, Минко Михайлов се опитва да улови мига, онзи миг, който никога повече няма да се повтори. Фотографията за него е всичко онова, което се събира в една дума – страст.

Михайлов на множество международни конкурси у нас и по света.