Пловдивската галерия „Лабиринт” организира благотворителна онлайн изложба за набирането на средства в помощ на страдащите от войната в Украйна. За целта артистите, с които артсалонът работи, предоставят свои творби. Досега  в инициативата са се включили Катя Чаушева (фотография), Мария Йорданова, Ерна Ангелова, Елена Калпакчиева и Даниела Пенова (рисунки), Велислава Кирилова (принтове на морски фотографии), Милена Мишева (жикле принт), Любомир Атанасов (ръчен фотографски принт), съобщи Plovdivtime.bg

„Не можем да останем безразлични към страданието и ужасите на войната в Украйна.

Това събитие, е една възможност и за авторите да дарят, и за техните почитатели да си купят произведения на преференциални цени, като всички събрани средства ще бъдат дарени на страдащите от войната в Украйна и на бежанците в нужда, които намират подслон в България”, казват инициаторите от галерия „Лабиринт”.

Картините могат да бъдат видени, качени на страницата на самото събитие във фейсбук, но и на място в галерията. Тя работи всеки ден без понеделник. През седмицата посреща посетители от 16 до 20 ч., в събота – 11-14 ч., в неделя – 14-17 ч.