Най-популярната оперета на Жак Офенбах „Хубавата Елена“ ще забавлява пловдивчани в топлия понеделник на 26 юли. Мелодична, красива и изпълнена с много усмивки ще е вечерта на зрителите в Летен Театър – Бунарджика, които ще се насладят на таланта на Илина Михайлова и Александър Мутафчийски в главните роли.  

„Хубавата Елена“ ще дирижира родения в Пловдив Кръстин Настев. Маестро Настев започва музикалния си път в Хора на пловдивските момчета, учи в музикалното училище в родния си град и завършва с отличие и Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Кръстин Настев е лауреат на редица световни и български конкурси и успешна международна кариера, но с удоволствие се завръща в родния си град.

Точно в 21 часа пищните декори на сцената на театър Бунарджика ще ни пренесат стотици години назад във времето. Познатата на всички история за Хубавата Елена е в основата на сюжета, но превърната в комедия. Образите са цветни, героите иронизират себе си и предизвикват смях.

Култовата реплика „Мъж на жена си“ звучи толкова убедително, изпята от самия Менелай. В образът му се превъплъщава звездата на оперетното изкуство Александър Мутафчийски, който умее да пленява публиката с всяка своя дума, жест и движение.

Пловдивчани ще гледат прелестната Илина Михайлова в ролята на „Хубавата Елена“. Талантливото сопрано учи в музикалната академия в София, продължава усъвършенстването си като артист в Милано, където е лауреат на множество конкурси и фестивали. От години Илина и семейството й живеят  и работят в Испания, но тя винаги намира време да се върне в родината си и да се срещне с българската публика.  Името на Илина Михайлова нашумя, след като Хосе Карерас я кани да участва в бенефисните му концерти в София и Атина през 2019 г.. Илина и Маестро Карерас ще се срещнат на сцената и тази година – на 25 септември в Глазгоу.

Образите на другите древни герои от Троя изграждат Пламен Райков в ролята на прелъстителя Парис и Велин Михайлов –  гадателя Калхас. Постановката на Държавна опера -Варна е на доайена на оперетното изкуство у нас проф. Светозар Донев. Хореограф е Анна Донева, а сценограф - Иван Токаджиев.

Организаторите от Монте Мюзик съобщават, че билети за спектакъла са налични на касата пред Общината, в мрежата на eventim.bg. Каса ще има на място – от 18 часа на 26 юли.