Пловдивският фестивал на здравословния живот “Здравей, Здраве” ще се проведе на 16 и 17 април в Дом на културата “Борис Христов”.  Тази година той изцяло е фокусиран върху грижата ни като родители, учители, възпитатели на децата.

Организаторите смятат, че децата днес носят нова информация и качества на земята. Новото поколение е по- чувствително и талантливо, а съвремените деца са  учители на своите родители.

Фестивалът „Здравей, здраве“ тази година отново стартира в Пловдив, но ще бъде гост и в още пет български града: Ямбол, Кърджали, Казанлък, Троян и Търговище. Мотото навсякъде е „Децата в нас, децата около нас”.  

В програмта са включени над 65 лектори. Предвиден е детски кът и работилници, където аниматори и опитни специалисти ще се занимават с децата докато родителите обхождат фоайетата, изложбените зали, слушат лекции или участват в работилници.

На две места ще се провежда спортната програма на фестивала. Ще има йога практики и мидитация  в две зали на последния етаж на Дома на културата и на открито в градската градина.

Съорганизатори и партньори на фестивала са Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“ и фондация “Пловдив 2019”.

Ямбол ще бъде домакин на фестивала на 23 и 24 април, Кърджали – на 7 май, Казанлък - 7 и 8 май, Троян 11 и 12 юни, Търговище - 8 октомври.

TNS.bg