Eдно от най-знаковите музикални събития в Пловдив – Opera Open, продъжава до 30 август вълнуващо музикално приключение на 15 юни от 21 часа в Летния театър на Бунарджика, което носи заглавието „Нощ на мюзикъла“.  Диригент е Константин Добройков.

Спектакъл с най-доброто от мюзикълите, превърнали се в класики: "Котките", "Фантомът на операта", "Кабаре", "Чикаго", "Човекът от Ла Манча", "Брилянтин", "Вълшебникът от Оз", "Евита", "Цигулар на покрива" и др. със специалното участие на Юлия Йорданова - Керана.

Режисьор е Георги Динев, художник -  Н. Костова-Богданова, хореограф - Боряна Сечанова, Петя Димова. Солисти са Юлия Йорданова–Керана, Август Методиев, Виктор Ибришимов, Светлана Иванова, Евгений Арабаджиев, Марк Фаулър, Вера Гиргинова, Лилия Илиева, Велин Михайлов. Участват оркестърът и балетът на Държавна опера-Пловдив.

Билети се продават на касата на Операта в Дома на културата, на лятна каса Opera Open на Главната улица, както и в цялата мрежа на Ивентим.

Мултижанровата платформа Opera Open 2021 с международно участие включва шестнайсет вълнуващи вечери с опера, балет, симфонична музика, мюзикъл и театър в четири основни програми: Opera Open, Opera Open Light, Opera Open на бис и Opera Open Онлайн.

С внимание към международната публика и почитателите на оперното изкуство в страната, които изпитват затруднения от ограниченията в туристическите пътувания, за първи път премиерните заглавия на Opera Open ще могат да бъдат гледани чрез стрийминг от зрителите извън Пловдив - в България и по цял свят,  онлайн НА ЖИВО в платформата Eventim Streaming.

Разнообразието и високото професионално ниво на селекцията на осмото издание на Opera Open са постигнати благодарение на усилията на доц. Нина Найденова – директор на Пловдивската опера, Диан Чобанов - музикален директор,  Лучано Ди Мартино – артистичен директор, и Драгомир Йосифов – музикален драматург, които са начело на организационния комитет на фестивала.