Испанският оперен певец Пласидо Доминго се бори с коронавируса в болница в известния мексикански курорт Акапулко, две седмици след като за пръв път показа симптоми на COVID-19, съобщава „Мирър“.

79-годишният певец обяви в публикация във Фейсбук миналата неделя, че има коронавирус и е в самоизолация. Говорител заяви, че певецът е "стабилен", след като стана ясно, че се лекува в частна болница в Акапулко.

Доминго, който миналия месец се извини, след като няколко жени го обвиниха в сексуално посегателство и чийто спектакли бяха отменени, притежава луксозна вила в тихоокеанския курорт.

Твърди се, че е показал коронавирусни симптоми два дни след полет за Мексико на 13 март. Мексиканските медии съобщават, че е преминал най-критичната фаза на вируса и е на път към възстановяване. Говорителят на певеца добави: „Той ще остане в болница, докато лекарите преценят, че е необходимо“.

Мексиканските здравни власти съобщиха, че в събота броят на смъртните случаи от коронавирус е бил 16, има 848 нови потвърдени случая.

Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор призова хората да останат вкъщи след много критикуван първоначален отговор на коронавируса по-рано тази седмица, когато той насърчи населението да живее живота си както обикновено, добавяйки, че семействата трябва да продължат да се хранят навън в ресторантите, за да продължи да работи икономиата.

Пласидо Доминго заразен с коронавирусПевецът е на 79 години