Плакати канят пловдивчани и гостите на града на някои от най-хитовите спектакли на  Драматичния театър с така наречената виртуална реалност. Образите от снимките оживяват в клипове с едно насочване на мобилния телефон към тях. Във видео поканите  актьорите отправят лични послания към зрителя.

За да чуете от първо лице какво казват героите от спектаклите, е достатъчно да си инсталирате програмата DTPlay. Тя е налична както в GoogleРlay, така и в AppStore. Чрез нея мобилният телефон се превръща в скенер, на чийто екран се появяват клиповете.

Той се активира не само когато потребителят посети театъра, за да има достъп до плакатите, но и при насочване към екрана на компютъра. Плакатите си Драматичният театър е публикувал към всяко представление, както и във Фейсбук страницата си. Има и специални картички в касата на театъра, в Куфарчето и в Галерия 28, които улесняват публиката.

Вече 16 от спектаклите на Драмата, които оживяват през плакатите си. Сред тях са „Дебелянов и ангелите”, „Момчето от последния чин”, „Чиста къща”, „Двама на люлката”, „Евридика в подземния свят”, „Кредитът”, „Няма ток за електрическия стол”, „Дани и дълбокото синьо море” и други.

Предстои още няколко от хитовите заглавия, които ще се играят през новия сезон, да оживеят в клипове през телефона.

„Работим по този проект от близо година. Направихме го, за да може всеки, който пожелае, да носи частица жив театър със себе си и да го споделя с други”, казват от театъра.

Фотографии: Драматичен театър-Пловдив и Георги Вачев