Кръстьо Раленков е тазгодишният победител в Шестия национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта”. Той получи наградата си на тържествена церемония снощи в Градската библиотека „Паисий Хилендарски” в Асеновград. Второто място беше отредено на Йордан Пеев от Стара Загра, а третото – на Радостина Ангелова от Мездра. Присъдени бяха и 3 поощрителни награди- на Атанас Георгиев за най-успешно представил се поет от Асеновград, Рени Митова и Пламен Парнарев.

Поетичният конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта” стартира в Асеновград преди шест години, като оттогава до сега в него са участвали над 1200 поети от цялата страна. Тази година участниците в конкурса бяха оценявани от авторитетно жури с председател големият пловдивски поет и драматург Петър Анастасов. В състава му влизаха също Добринка Кирякова, или познатата на всички ни поетеса с псевдонима си Ники Комедвенска, и писателят Иван Христов.

„Не ни беше лесно да оценяваме произведенията на участващите поети, но ни беше интересно, беше едно преживяване”, каза Петър Анастасов. И благодари на община Асеновград и зам.-кмета инж. Мария Вълканова за подкрепата, която оказват, за да се осъществи този конкурс. Ники Комедвенска пък допълни, че журито било изключително затруднено при избора си, защото всички произведения били стойностни.

Водещата на церемонията Донка Налбантова върна лентата на времето назад към първата година на конкурса и припомни неговите инициатори и основни двигатели в лицето на Марияна Дафчева- зам.-председател на Сдружение за култура „Ново Арт Общество” и поетът и учител Атанас Георгиев. Всички присъстващи се изправиха на крака за минута мълчание в памет на големия художник и автор на логото на конкурса Иван Любенов, който напусна този свят в навечерието на Коледните празници.

След това инж. Вълканова награди победителите, като на заелите първо, второ и трето място тя връчи и плакет с логото на конкурса.

Публиката бе поздравена от оперната певица Любомира Петрова и ученичката от вокалния клас по поп и оперно пеене към НЧ "Св. преп. Паисий Хилендарски 1997 г." Михаела Пеевска. А г-н Кожухаров стопли душите на присъстващите със страхотни стихотворения за вино и любов.