Две от основните събитията в програмата на фестивала Soul City в Пловдив няма да се състоят. Отменен е концертът на вечните ФСБ, който трябваше да открие официално фестивалните дни с изява на 13 септември на сцената на Летния театър.

Второто провалено събитие е отново трябваше да се проведе на сцената на Бунарджика - stand up шоуто One Night Stand с Оля Антонова, Елисавета Белобрадова, Красимира Хаджииванова и Йоана Станчева. Шоуто беше обявено като warm-up събитие с дата 6 септември, а билетите за него се продаваха отделно от фестивалния билет.

Официалната версия на организаторите за пропадането на половината програма е "технически причини". По-вероятно обаче става дума за липса на интерес и съответно недостатъчна бройка продадени билети. 

"Организаторите на на Soul City Festival в Пловдив с огромно съжаления обявяват, че поради технически причини концертът на ФСБ на 13 септември и stand-up шоуто One Night Stand на 6 септември няма да могат да се състоят и отпадат от програмата. Всички, закупили билет, ще получат парите си обратно, а ако покажат билета си вмагазина на What A Monstar в Капана, ще получат подарък за компенсация", обясняват организаторите. 

Така в програмата остават само две събития:

В събота (14 септември), специално за Soul City Festival от Щатите пристига виртуозният китарист Ричи Котцен за разбиващ ексклузивен концерт, което ни радва особено много, защото България не фигурира като дестинация в европейското му турне, насрочено за юни и юли. 

В неделя (15 септември) фестивалът ще предложи на истинските фенове един от уникалните акустични сетове на Odd Crew, подготвен специално за събитието. Ще подгряват бандите Life Light и heptagram.

Само преди дни подобна бе съдбата на друг, планиран като голям, концерт - "LADIES OF JAZZ-Златните български хитове". 

В последния момент: Отменят концерт на Античния театър в Пловдив, шоуто няма да се състоиВижте как да върнете билета и да си получите парите