Зрители на спектакъла „Лешникотрошачката“ на Руския мултимедиен театър и балет останаха разочаровани и висяха пред зала „Колодрума“ без да получат обяснение защо представлението няма да се състои.

 „Поредната излагация – в четвъртък вечерта от 20 часа трябваше да има представление в Колодрума на Лешникотрошачката. Хората се събраха с билетите в ръце и чакаха да влязат, но уви беше затворено и без никаква обява, че представлението се отлага. Поредната гавра с гражданите“, написа потърпевша пловдивчанка до TrafficNews.bg.

Руската трупа трябваше да гастролира в пет български града – Русе, Габрово, Варна, Бургас и на финала Пловдив, за да представи танцовия спектакъл. Седмици преди събитието обаче информацията за провеждането му бе свалено от официалните онлайн платформи на залите домакини. Въпреки че още миналата година сайтът на многофункционална зала „Колодрума“ обяви гастрола, преди десетина дни спектакълът „Лешникотрошачката“ бе свален от информационната секция за предстоящи събития.

В същото време събитието присъстваше в най-големия онлайн сайт за продажба на билети Евентим, но при опит да се резервират места, системата показваше, че това е невъзможно. Не ставаше ясна причината - че гастролът на Руския мултимедиен театър и балет се отменя или отлага, например. Няма информация и на страницата на промоутърите, които водят трупата у нас. Организатор на събитието е Degris Events.

Фирмата доведе в Пловдив Болшой Московский цирк и стои зад гастролите на Филип Киркоров и Григорий Лепс у нас. Концертът на Лепс е след броени дни – на 18 април в зала „Арена Армеец“ в София. През юни се очаква в няколко български града да пее и Филип Киркоров.

Турнето му у нас стартира от София на 8 юни, а два дни по-късно звездата на руската естрада гостува и в Пловдив.

Екипът на TrafficNews.bg отправи запитване към организаторите на гостуването на Руския мултимедиен театър и балет - защо е отпаднало събитието и как ще бъдат възстановени парите за билети на потърпевшите зрители.

Реакцията на феновете под тепетата е остра, защото това е вторият провален концерт, за който зрителите разбраха, отивайки на място минути преди началото. През септември по този начин падна концертът на Горан Брегович на Античния театър, а хиляди зрители стояха и чакаха информация дали ще се състои или не. После бе обявена извънредна дата – 30 септември, но и тя отпадна. Едва през декември, тези фенове, които не бяха загубили търпение, успяха да се насладят на изпълненията на своя любимец. Това се случи, след като друг промоутър пое събитието от първоначалните организатори Moko Solution.