Отборът на Езикова гимназия „Иван Вазов” зае първо място в куиз-теста, който се проведе в Медицинския университет в Пловдив днес. Второ и трето място заеха отборите на Езикова гимназия „Пловдив”.
Във викторината взеха участие 60 ученици, разпределени в 12 отбора, предаде репортер на TrafficNews.bg

Играта с въпроси по биология и химия се проведе в Аудиторния комплекс на университета. Тя е по съвместен проект на МУ-Пловдив и РОТАРАКТ Пловдив-Пълдин.

„Целта е учениците не само да проверят знанията си по биология и химия в неформален и забавен формат, но и да получат възможност да се запознаят отблизо с базата и условията на обучение в Медицинския университет в Пловдив и за една голяма част от тях това да бъде тяхната Алма матер”, заяви при откриването заместник-ректорът по „Международна дейност и сътрудничество” проф. д-р Мариана Мурджева.

Тя се надява МУ-Пловдив да привлече бъдещите медици с качеството на обучението, което предлага.

„Дойдохме на състезанието, за да проверим знанията си и защото искаме да учим „Медицина” догодина, разказаха 18-годишният Калоян Колев и съученичката му Веника Стефанова, които бяха част от отбора на Английската гимназия.

„Около два месеца подготвяхме това състезание и мисля, че всички останаха с положителни очаквания. Основната идея беше бъдещите кандидат-студенти да опреснят знанията си преди изпитите и да се запознаят с учебната база на Медицинския университет”, съобщи главният организатор на събитието д-р Любомир Паунов.

На откриването на викторината присъстваха, заместник-ректорът по НИД проф. д-р Виктория Сарафян, председателят на Ротаракт Пловдив-Пълдин Инна Георгиева и бившият заместник-министър на образованието и науката Кирчо Атанасов.
Отборите, класирани на 1-во, 2-ро и 3-то място получиха награди, а всички останали подаръци и сертификат за участие.

TrafficNews.bg