„Капана Фест” ще забавлява за втори път пловдивчани. Целта му е да се възроди творческото сърце на квартал едноименния квартал, а и на цял Пловдив. Изданието ще се проведе в три дена- от 18-ти до 20-ти септември.

Този път музиката ще се носи от 3 сцени- основната ще е Soul City Stage на ул. "Загреб", втора ще има пред клуб No Sense, а третата ще е на  улица "Братя Пулиеви.

На основния подиум ще запеят изпълнители като Белослава, Bobo & Тhe Gang, Деси Андонова & Hight Time и участието на TromBobby.

За любителите на рок-музиката ще има отделна WAM сцена . Там ще забият "Нещо Цветно", "Мерудия", APE|MEN, "Ревю", Blues Traffic и динозаврите от "Подуене Блус Бенд" с Васко Кръпката. 

Последната вечер ще можем да се насладим и на родния фолклор, като ще имаме удоволствието да чуем истински академичен народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев и емблематичния Теодосий Спасов Фолк Квинтет.

Сцената на „Капана Фест” ще си има и водещ. Това ще бъде Росен Кукошаров от K- Ross, който ще има грижата да забавлява посетителите, а всичко друго ще раздава и награди.

Едни от най-изявените български марки за улична мода с техните актуални колекции ще съзхитят и очите на присъстващите, а които от тях искат, могат да се присъединят и да опитат да направят нещо свое в „Капана твори”, където фокусът е изкуството на тениската или как тениската се превръща в изкуство.

Латино ритми ще се носят от площада пред TerzoMondo за тези, които обичат да се раздвижват под звуците на гореща музика. От другата страна на широкото, бийтове от Skill & Dabreakoff ще съберат B-Boy, които ще посветят гостите в уличния ритуал на брейк батъла.

На ул. Христо Дюкемджиев, със съдействието на „На тъмно“, ще може да се гледа кино на открито, а в неделя Ретро Рали Родопи ще изпълни улиците на Капана с култови ретро автомобили.

Децата ще могат да играят на детския кът пред работилница BoomArt с огромни сапунени балони, декор за фотография и маси с пъзели и боички.

Събитието ще има и благотворителен характер. Ще се събират средства за Вики, която се бори с детски паралич и има нужда от подкрепа, за да може да направи първите си крачки.