Малкълм Йънг, един от основателите на австралийската рок група AC/DC, е болен от деменция и се лекува в Сидни, съобщи AFP.

След 41 години в бандата 61-годишният китарист се оттегля завинаги заради здравословни проблеми, обявиха от AC/DC в четвъртък.

Те обаче продължават подготовката на новия албум "Rock or Bust", който трябва да излезе през декември. След това им предстои и турне през 2015-а. Неговото място ще заеме племенникът му Стив Йънг.

Информацията, че музикантът страда от деменция бе публикувана първо в австралийския в. "Сидни морнинг хералд". "Ако сте били в стаята при Йънг, излезете и се върнете след една минута, той няма да помни кой сте", пише музикалният журналист Бърнард Зюел, цитирайки близък на семейството. Той има пълна загуба на краткосрочната си памет. Поставен е под денонощни специализирани грижи по желание на съпругата му Линда.

Австралийското издание припомни,че Йънг е претърпял и инсулт миналата година.Йънг и брат му Ангъс основават AC/DC в Сидни през 1973, групата продава повече от 200 млн. копия от албумите си.

TrafficNews.bg