"Дебелянов и ангелите" влезе в учебниците на десетокласниците през новата учебна година. Виртуозният спектакъл на Пловдивския драматичен театър илюстрира анализ на знаковото стихотворение „Да се завърнеш в бащината къща“, както и ключови теми в творчеството на един от най-вълнуващите български поети – Димчо Дебелянов. Темата е част от програмата на материала за 10. клас на "БГ учебник".

„Дебелянов и ангелите” покори сърцата на зрителите в Цяла България.  Представлението доминираше и сред отличените от артистичната гилдия на 29-ата церемония по връчването на наградите „Аскеер” в театър „Българска армия”. Пловдивската драма се превърна в големия победител с цели пет награди в най-авторитетните категории.  Представението винаги се играе пред пълни салони и се очертава като едно от заглавията, които задълго ще останат в афиша на театъра.

Виртуозният спектакъл на Драмата ще се завърне на сцена на 15 октомври, когато гостува в Перник, ще се играе под тепетата на 23 октомври, а на 24-и гостува в Бургас.