Най-силният мъж в България Стоян Тодорчев ще се опита да подобри досегашния световен рекорд за най-голяма тежест, вдигната от земята с една ръка. Досегашният рекорд е 151,50кг, а опитът за подобряването му е част от Седмицата на благотворителността в Пловдив.

От 19 до 28 септември Община Пловдив организира редица мероприятия, които да ангажират гражданите и гостите на град Пловдив да бъдат по-социални и съпричастни. Седмица на благотворителността се провежда за втора поредна година, а тазгодишната кауза е: "Реновиране и облагородяване спирките на Детската железница "Знаме на мира" (Младежки хълм)“. Необходимата  сума е 18 хиляди лева, като от Общината се надяват да надскочат тази сума. В проекта е включено изграждане на съоръжения за игра за деца с увреждания, монтиране на рампи, поставяне на осветление, информационни табели и изграждане на чешма.

Организаторите на събитията са се погрижили да има за всеки по нещо -  хип-хоп концерти, клас по зумба и салса, състезание с гумени патета по река Марица, кулинарна академия с Ути Бъчваров и много други. Към каузата става съпричастна и българската певица Тони Димитрова, която ще изнесе концерт на 23 септември в град Пловдив. Билетите са на стойност 6 и 8 лева.

Всички мероприятия обещават да бъдат интересни за всеки гражданин и посетител на град Пловдив.

TrafficNews.bg