Нов филм на режисьора Педро Алмодовар ще излезе през март т.г. първо в испанските киносалони. В лентата „Долор и Глория“ ще видим актьорите Пенелопе Крус и Антонио Бандерас. Дори само тези три имена вече са достатъчни за ценителите на европейското кино.

Бандерас влиза в ролята на застаряващ режисьор, който непрекъснато се връща в миналото си, към детството, към първата любов, към емигрантството, към провалите и възходите си. Историята за равносметката на един объркан живот ще ни фокусира върху различните отношения между майка и син, любима, откриването на сексуалността в различните ѝ проявления. Това не е чуждо за Алмодовар, който във всичките си филми има тази сюжетна линия.

Пенелопе Крус ще изпълни ролята на любимата от миналото, появила се отново в настоящето след дълги години отсъствие.

Персонажът на Бандерас - Салвадор Мало ще бъде измъчван от празнота, породена от неспособността му да продължи да твори. Непрестанните ретроспекции  ще го лутат между силни чувства и обърканост, която ще го постави пред невъзможността да разграничи болката от страстта, смисълът от надеждата. Къде е спасението тогава? Остава да разберем, когато „Долор и Глория“ излезе и в киносалоните в България.