Огнените носители на Latin Grammy 2019 в категорията „Най-добър танго албум“ - Quintet Astor Piazzolla, гостуват на сцената на Античния театър на 17 юни  от 19 ч. Пловдив ще посрещне оригиналния ансамбъл на официалната  фондация „Астор Пиацола” - вирутозите, които повече от двайсет години обикалят света като посланици на аржентинското танго и композитора, станал негова световна емблема.

Очаква се това да бъде едно от значимите събития на музикалната сцена не само в Пловдив. Фактът, че тези световно признати виртуози ще представят забележителната си интерпретация на новото аржентинско танго само в града на тепетата, ще привлече музикални ценители и от много други български градове. Пловдив отново защитава титла си на културна столица на България, като ексклузивно посреща артисти от толкова висок ранг, чийто спектакъл е задължително удоволствие за всеки ценител на най-високите музикални стандарти.

В топлата лятна вечер, романтиката, страстта, любовта и тъгата на тангото ще обвият античната прелест на амфитеатъра и ще го превърнат в най-добрият декор за този огнен музикален спектакъл!

Quintet Astor Piazzolla идват в Пловдив, след като на крака са ги аплодирали на престижните Montreux Jazz Festival, Philharmonie de Paris, Jazz open, Ravenna Festival, Chicago Symphony Orchestra Hall, Berklee Performance Hall, Umbria Jazz Festival, Jazz festival Basel и още десетки забележителни музикални форуми.

Ще имаме уникалната възможност да чуем на живо топ звездите, които са избрани лично от вдовицата на гениалния композитор Лаура Ескалада Пиацола, създател на фондацията на негово име.

Квинтетът, чиято структура включва класическите за Пиацола бас, цигулка, китара, пиано и бандонеон,  има достъп до огромния репертоар и архив на произведения на композитора.

„Ще чуем всички велики теми на Пиацола, изпълнение по неподражаем начин от група, която има специална чест и привилегия единствена в света да носи неговото име”, казва организаторите.

Концертът се осъществява в партньорство с община Пловдив и е част от форума Music oftheAges.

Билетите са на цени от 25 до 65 лева в системата на Eventim.