За трета поредна година грандиозна открита театрална сцена ще се пред Народния театър в София. Единадесет дни вълнуващ и незабравим театър под звездите ще има "ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА „ТЕАТЪР ПРЕД ТЕАТЪРА“", което ще се състои от 1 до 11 юли включително.

За трета поредна година повече от 11 000 зрители ще могат да изпитат неповторимото усещане да се срещнат с театралното изкуство не в традиционните салони, а под звездите на нощна София.

Началото на „Театър пред театъра“ на 1 юли ще даде съвместният концерт на Народния театър и Софийската филхармония – „Любов под звездите.

2 юли е денят, в който по традиция гостува друг столичен театър – тази година това е Малък градски театър „Зад канала“ с представлението „Ромул Велики" от Фридрих Дюренмат, режисирано от Бина Харалампиева. В спектакъла участват Герасим Георгиев – Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Атанас Чопов, Вежен Велчовски и Симеон Бончев.

На 3 и 4 юли за първи път на голяма сцена под открито небе зрителите ще видят един от най-хитовите спектакли на Народния театър, за който билетите се изчерпват с месеци напред – „Лисичета". Представлението, което отново носи подписа на режисьора Бина Харалампиева, е с участието на звездите Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветан Алексиев, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов.

5 и 6 юли са дните, в които под звездите ще се развихри истински театрален карнавал – спектакълът „Един безумен ден“ от Бомарше с режисьор Михаил Петров. Звездите в представлението по пиесата „Сватбата на Фигаро“ са Параскева Джукелова, Димитър Живков, Стелиан Радев, Джулия Бочева, Васил Драганов, Стоян Пепеланов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Пламен Димов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова, Цветомира Даскалова.

На 8 и 9 юли публиката ще може види за първи път на открито мегазвездите на българския театър Стефан Данаилов и Аня Пенчева в спектакъла „Актрисата“. В комедията на Питър Куилтър двамата си партнират с Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев, Павел Иванов, Живко Сираков, Боряна Бабанова и Божидар Мицев.

Билетите за спектаклите на открито ще са в продажба от 14 май. Всички представления са с начален час 21:30.