С фланелка на любимия си футболен отбор Асън Вила и номера на футболната легенда Стилян Петров изненада публиката виртуозният цигулар Найджъл Кенеди, който снощи за втори път се качи на сцената на Античния театър. Музикантите, които излязоха с него също бяха с футболни фланелки, но цигуларят специално свали черната си риза, която е част от естравагантния му дрескод, за да покаже името на футболиста, като не пропусна да уточни  , че той е бил един от най- добрите футболисти, играли в клуба. 

Стартът на Нощта на найджъл Кенеди бе изпъление на произведения на Бах, а след това той продължи с няколко пиеси от "втория си най- любим композитор", както той определи самия себе си. Вдъхновен от цигуралят Йехуди Менухин, той е композирал няколко пиеси по теми от еврейска музика. 

Втората част на концерта продължи с нетрадиционния музикален прочит на британеца на творби на Джордж Гершуин. Обещаната в началото изненада се оказа известния гъдулар Георги Андреев, с когото двамата свириха в Пловдив преди три години. Приятелството между двамата очавидно продължава, защото когато преди три дни Найджъл позвънил на българина, той не могъл да му откаже. 

Двамата си устроиха истински музикален дуел, от който кръвта на позамръзнала публика кипна. Те не ги пусна преди задължителния бис.