Познат рефрен и ритмично пощракване с пръсти озвучи снощи Античния театър, а най-мрачното семейство в света завладя пловдивската публика с черен хумор, смразяващ стил, силна сплотеност и отдаденост към близките. Под тепетата се състоя премиерата на бродуейския мюзикъл „Семейство Адамс“, а не стихващите няколко минути аплодисменти след края на спектакъла доказаха постигнатия успех.

„Нормалното е илюзия, нормалното за паяка е бедствие за мухата”.  Думите на  Мортиша, чиито образ бе отлично представен от Юлия Йорданова – Керана, чудесно илюстрират това , че Адамс не влизат в никакви рамки и стереотипи, напротив – тези симпатични перковци са коренна противоположност на общоприетото.  Но в семейството настъпва голям обрат –  мрачната Унездей Адамс се влюбва.  И то в напълно нормално момче от Охайо  Лукас Байнике. Двамата решават да се оженят, като за тази цел двете семейства трябва да се срещнат.

Дори и в опита да си да бъдат нормални Адамс шокират семейство Байнике. Подплатен с много черен хумор сюжетът ни показва, че пред любовта няма пречки. Особено за Адамс, за които семейството е над всичко и са готови дори да се облекат в жълто, за да го покажат.

Сюжетът е напълно различен от познатите екранизации, като разказва една мрачна приказка, но със щастлив край.

Режисьор на спектакъла е Петър Одажиев, диригент е Вилиана Вълчева. Сценографията е на  Петко Танчев. В образите влизат солистите Юлия Йорданова – Керана, Евгений Арабаджиев, Калина Костова, Цвети Пеняшки, Димитър Ангелов и др. с хор, балет и оркестър на Опера Пловдив.

Благодарение на изкуствен интелект и мапинг шоу античният декор на Античния театър бе преобразен в готик стил, което подсили усещането на публиката, че са на гости в дома на Адамс.

Предстои и второ представяне на бродуейския мюзикъл, което ще се състои на 20 септември.