Първият международен цирков фестивал „Златен кон“, най-мащабното цирково събитие в Югоизточна Европа, гостува в Пловдив на 10 и 11 октомври в зала „Колодрум“. 

На манежа умения на границата на човешките възможности ще покажат бляскави таланти на българския и световен цирк. Водещи на звездните спектакли са Драгомир Драганов, един от най-сърцатите радетели на цирка в България, и младата певица Минна. За музиката ще се погрижи Парижкият цирков оркестър, а специален гост ще бъде Ансамбъл „Чинари“.

Стартът на звездната програма ще бъде даден в София на 28 септември до 1 октомври в Националния дворец на културата. „В НДК за отличията на „Златен кон“ ще мерят сили циркови артисти от 20 страни на 4 континента, а председател на международното жури е легендата Нешка Робева“,  уточнява продуцентът Венета Стефанова.

Първото издание на „Златен кон“ се осъществява благодарение на Golden Horse Production, основана от Венета и Лъчезар  Стефанови. Член на организационния комитет е Лазар Гакев, бивш национален състезател по спортна гимнастика и акробат. Проявата се реализира с подкрепата на „Цирк дю Солей“ (Канада), Унгарския национален цирк, Международния цирков фестивал в Жирона (Испания) и Mentor Resort (България).