Най-високите академични отличия, дипломи и награди за постиженията през изминалата година бяха раздадени по време на Тържествения академичен съвет в Медицинския университет в Пловдив. На него бяха връчени дипломите на четирима нови професори, петима доценти, на двама доктори на науките и на 22 докторанти.

Сред отличените тази година бяха и студентите Петър Мирянов, Николай Тончев и Елизар Цветков. Тримата получиха заслужено признание от студентската общност за спечелени престижни награди - в националния конкурс за приза „Студент на годината-2014” в категория Здравеопазване и две именни стипендии на Фондация „Еврика”.

„За мен тази награда е едно голямо признание на скромния ми опит в научната дейност и постигнатите резултати, мотивирайки ме за все по-усърден труд в областта на медицината и здравеопазването. Благодарен съм и на всички мои преподаватели от Университета, които допринесоха за професионалното ми развитие.”, заяви единият от наградените – Петър Мирянов.
„Изключително сме горди от равносметката за 2014-та година за Университета – тотален успех и признание и за преподавателите и за студентите на Медицински университет-Пловдив.”, заяви ректорът професор д-р Стефан Костянев.
Той припомни, че висшето учебно заведение спечели два международни приза за „Най-добър университет” и „Най-добра университетска библиотека” от Оксфорд.

„Равносметката е много добра – нашият университет прехвърли цифрата от 5000 студенти, от които една трета са чуждестранни. Вече имаме студенти от Обединеното Кралство, Швеция, Америка, Австралия и т.н, успяхме да реализираме и няколко научно-изследователски проекта”, каза още проф. д-р Костянев.

Той се надява бъдещето да бъде още по-добро, защото ръководството има много амбициозни планове.

TrafficNews.bg