С официална церемония за награждаване на победителите в Културен център „Тракарт“ снощи приключи IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев" за автори до 45-годишна възраст. Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, Община Пловдив и Дружество на писателите - Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“,г-жа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР - Радио Пловдив и БНТ 2 и с любезното домакинство на Културен център „Тракарт“, Пловдив.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив, е в размер на 1200 лв, разпределени както следва 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200 лв. за трета. Традиционна е и наградата от 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски" за поет-студент, която ще бъде връчена от заместник- декана на факултета. Две награди са осигурени и от партньорите на конкурса - Специална награда за млад поет -  300 лв., осигурени от Радио Пловдив  и вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Победителят в тазгодишния поетически конкурс „Добромир Тонев“ е поетът Александър Христов от Велико Търново. Втора награда печели Оля Стоянова от София, а трета – Недялка Георгиева от Асеновград. Специалният приз от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ получи Вангел Имреоров от Пловдив. Специалната награда за млад поет, давана от Радио Пловдив отиде при Ана Цанкова от град Кърджали. Другата специална награда, осигурена от хотел „Одеон“, получи Милена Райчева от град Варна.

Победителите бяха избрани от жури в състав Антон Баев, Станислава Станоева и Здравко Дечев, които разгледаха творбите на общо 49 участници от цялата страна и определиха победителите IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев".