Седмото издание на най-голямото пътуващо книжно изложение в страната "Алея на книгата" пристигна в София. Тази година в Алеята има рекорден брой изложители. Над 70 издателства очакват жителите и гостите на столицата в пешеходната зона на булевард "Витоша".

Водещите български издателства и книгоразпространители ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри. Програмата на събитието включва премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца. Работното време е от 10:00 до 20:00 ч. Достъпът е свободен за всички граждани.

Министърът на културата Боил Банов пожела успех на „Алея на книгата“ и поздрави организаторите на събитието - Асоциация "Българска книга". Той благодари и на кмета на столицата Йорданка Фандъкова, и на Столична община за усилията да популяризират българската култура и духовност не само в София, но и в цялата страна

"Щастлива съм, че София се превърна в четящ град", каза от своя страна кметът на София.

Фандъкова отбеляза, че читателите на Столичната библиотека са се увеличили с над 1500 души само за една година и обърна внимание на многобройните програми на общината, които насърчават четенето и любовта към книгите.

 

"Алея на книгата" продължава до 15 септември.

Снимки: БГНЕС