Най-малко 40 000 човека се очаква да посетят предстоящата изложба с оригинални творби на Пабло Пикасо, която ще отвори врати през октомври 2015 г.Експозицията се очаква да бъде открита в средата на октомври 2015 г.и ще гостува в София в продължение на месец и половина, съобщава "Телеграф".

"Името на Пикасо навсякъде по света е символ на успех - сигурен съм, че изложбата в София ще бъде събитие от изключително значение и ще украси културния афиш на българската столица, ще стане едно от най-ярките и най-посещавани културни събития на 2015 година", изтъкна Н.Пр. г-н Хосе Луис Тапиа Висенте, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в България

Той изрази своето желание предстоящата изложба с творби на Пикасо да има и сериозна образователна роля като бъде разгледана и от колкото се може повече ученици и млади хора. "За целта вече обмисляме идеята със съдействието на представители на института "Сервантес" да бъдат организирани и специални беседи за младите хора, които ще посещават изложбата в НХГ, допълни посланикът на Испания.

В експозицията ще бъдат представени от 60 до 100 експоната от Музея на Пикасо в Малага. Тя ще даде възможност българската публика да се запознае с различни страни от творчеството на Пикасо, който е не само гениален живописец, но и график, скулптор и керамик. Предстои да бъде изготвен и специален каталог към изложбата в НХГ. 

TrafficNews.bg.