Без протести, използване на законни или незаконни средства, но с полицейска охрана премина киновечерта, организирана от фондация „Глас” в Пловдив. Две коли на служителите на реда завардиха сградата на Дома на техниката, за да предотвратят евентуални безредици по време на представянето на документалния филм „Да се разкриеш” на френския режисьор Дани Паро и 5 късометражни филма от Великобритания на ЛГБТИ тематика.

Своята подкрепа към организаторите засвидетелстваха и представители на Британския съвет. Сред зрителите бе Ребека Уолтън, регионален директор за Европейския съюз на Британския съвет. Събитието откриха Симеон Василев от фондация „Глас” и директорът на Британския съвет в България Любов Костова. От името на организаторите Василев покани присъстващите да изгледат филмите и после да дискутират видяното.

"Тази вечер имаме няколко причини да сме си на правилното място заедно с регионалния директор за Европейския съюз на Британския съвет Ребека Уолтън. Тя е в Пловдив, за да се потопи в атмосферата на Европейската столица на културата. Една от първите причини е, че когато Великобритания бе изключена от надпреварата за домакинството на Европейски столици на културата, британското правителство, а и ние самите от Британския съвет, дадохме обещание пред себе си и пред хората, които представляваме в Обединеното кралство, че ще се свързваме с всички ЕСК навсякъде и където те се случват. Това правим сега, а и с другите проекти, които подкрепяме в Пловдив. Втората много важна причина да сме тук е тази кино вечер. Струва ми се, че Пловдив е най-точното място, където да се случват такива събития. Град, който се гордее с многообразието си и толерантността си", каза Любов Костова.

Тя пожела успех на града като Европейска столица на културата и обеща, че екипът й ще бъде част от случващото се под тепетата през 2019 г.