Най-касовият спектакъл в историята на Музикалния театър „Фантомът на операта” гостува на Античния театър в Пловдив. Зрелищният мюзикъл за първи път излиза на открита сцена. Мрачната готическа история за неразбрания гений и неговата любима ще оживее на 5 юли(от 21:00 часа) и на 5 септември (от 20:00 часа) сред естествения декор на Античния театър в Пловдив.

На сцената на Музикалния театър декорът на „Фантомът на операта” се монтира в продължение на два дни. Най-голямото предизвикателство е тежката над два тона метална констструкция,която се извисява на височина шест метра над сцената. Тя онагледява парижката опера „Попюлер”, където се развива действието в мрачната готическа история за неразбрания гений и неговата любима във „Фантомът на операта”.

„Естественият декор от две нива на Античния театър в Пловдив и неповторимата атмосфера на тази вековна сцена са най-подходящото място извън нашия театър, където можем да пренесем мюзикъла „Фантомът на операта”” – казва директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова.

„Този шедьовър на световния мюзикъл, който продължава да се играе с успех в много страни по света, а у нас - единствено на сцената на Музикалния театър – с нищо няма да загуби от силата и въздействието си на фона на адаптирания декор за Античния театър в Пловдив. На тази сцена той ще бъде съпреживян още по-силно от публиката” – категорична е Арсенова. В хитовото заглавие участва почти цялата трупа на театъра.

"Фантомът на операта" е най-скъпата постановка на Музикалния театър, който е създал традиции в жанра на мюзикъла у нас, а трупата на театъра е поставила най-много от мюзикълите на Андрю Лойд Уебър. За „Фантомът на операта” са платени най-скъпите авторски права в историята на театъра и са инвестирани допълнителни средства в мащабна сценография, нова техника и в изработването на 400 оригинални костюми. Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов. Сценографията е дело на Миодраг Табачки(Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов. Художници на костюмите са Цветанка Петкова – Стойнова и Иван Савов. 

На 5 юли на Античния театър в Пловдив гледаме артистите: Владимир Михайлов (ФАНТОМЪТ), Християна Лоизу (КРИСТИН ДАЕ), Денко Проданов (РАУЛ), Христо Сарафов (РИШАР ФИРМЕН), Николай Борисов (ЖИЛ АНДРЕ), Людмила Козарева (МАДАМ ЖИРИ), Десислава Николова (МЕГ ЖИРИ), Зорница Дамянова(КАРЛОТА), Георги Ханджиев (УБАЛДО ПИАНДЖИ), Лъчезар Лазаров (ЖОЗЕФ БУКЕ), Кръстан Кръстанов (МОСЮ ЛЬОФЕВР), Александър Василев (МОСЮ РЕЙЕ), Грозданка Филипова (ДОВЕРЕНИЦА), Явор Радованов (АУКЦИОНЕР), Николай Димов (КОНТЕ), Сердикий Попов (КОНТЕ), Иван Христов (ПАСАРИНО), Иван Александров (ПОЛИЦЕЙСКИ НАЧАЛНИК), Никола Кабрузов (СНАЙПЕРИСТ). 

Хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов.

"Фантомът на операта" е нео-готическа романтична история, която ни отвежда на сцената на парижката опера „Попюлер” през 19 век. Младото сопрано Кристин става обект на дълбоките чувства на мистичен герой, обитаващ таен лабиринт под същата сграда. Скритият зад маска гений живее в пълна изолация от света и невидимо ръководи живота в парижката музикална обител. Вечната битка между талант и посредственост става основна нишка в тази дълбока и „призрачно“ въздействаща история.

След повече от 30 години на над 160 сцени по света и над 70 престижни награди, от които 21 „Грами” - ненадминат рекорд и досега - "Фантомът на операта" покорява сърцата и на взискателната българска публика.

Не пропускайте едно изключително преживяване – шедьовъра на Андрю Лойд Уебър, изпълнен на живо от солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър – само на 5 юли (от 21:00 часа) и на 5 септември(от 20:00 часа) на Античния театър в Пловдив.

Билетите се продават на през Eventim.bg, а в деня на спектаклите на касата на Античния театър в Пловдив.