Невероятнa вечер преживя публиката на Intelligent Music Project снощи в Пловдив. Едни от най-изявените български музиканти, начело с вокалистите на Рейнбоу и Назарет Рони Ромеро и Карл Сентанс, разлюляха пълния Античен театър и спазиха обещанието си да подарят на пловдивчани незабравими емоции и още по-мощен звук.

Групата откри лятното си турне именно в Пловдив в края на месец май, когато към музикантите се присъедини и легендарният барабанист на Рейнбоу Боби Рондинели.

„В Пловдив се намира може би най-големият ни фенклуб, а като се има предвид колко много хора дойдоха и на останалите концерти от турнето ни, само си представете какво щастие е това и за мен като автор на музиката и текстовете, и за музикантите, които свирят пред наистина многобройна публика!“, сподели създателят и продуцент на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.

Шоуто откри известният телевизионен и радио водещ Ники Кънчев, който подгря публиката и я помоли за спазване на всички заложени от организаторите противоепидемични мерки, а малко след това концертът започна ударно с големия хит от последния албум на групата – I Know.

И този път звездата на шоуто и основен вокалист на българската рок група Рони Ромеро не остави безразлична публиката в най-стария град в Европа, като на няколко пъти се присъедини към нея и даде възможност на феновете да пеят на една ръка разстояние от него.

Най-емоционалният момент в шоуто дойде малко преди края на концерта, когато Intelligent Music Project почетоха паметта на своя първи вокалист – Джон Лоутън, който пее в първите два албума на д-р Врабевски – The Power of Mind и My Kind O’ Lovin’. В негова почит музикантите изсвириха своята песен Fairytale, която в оригинал изпълняваше именно Лоутън. По време на цялото изпълнение на големия екран зад музикантите вървяха кадри на легендарния вокалист на Uriah Heep от времето, прекарано с Intelligent Music Project в София, а в края на песента публиката му отдаде последна почит, аплодирайки го на крака в продължение на няколко минути.

Малко преди турнето музикантите от групата споделиха, че турнето продължава през декември със своето зимно издание. Този път Intelligent Music Project и Рони Ромеро ще представят своето шоу в Благоевград, Стара Загора, Плевен, Велико Търново и Русе.

Наскоро групата издаде, че в момента работи по седмия албум на групата, в чийто авторски процес за пръв път се включва Рони Ромеро, а в състава се завръща и легендарният барабанист на ТОТО Саймън Филипс, който ще изпълнява и ролята на музикален копродуцент.