На 22 април в Регионалния природонаучен музей – Пловдив за поредна година ще се проведе традиционният фестивал „Млада синя Земя“. Празникът се организира от екипа на музея с подкрепата на Община Пловдив за отбелязване на Деня на Земята. Неговата цел е да предостави възможност на децата и младежите от града да демонстрират своите таланти в областта на изобразителното изкуство, музиката, танца и природните науки. Както всяка година, отличените в различните категории ще бъдат наградени, а музеят ще бъде изпълнен с детски усмивки, радост и вдъхновение. Изложбата на рисунки и проекти ще продължи до 10.05.2021, а програмата на фестивала ще се реализира в 4 поредни дни.

На 22 април от 10:00 до 17:00 в сградата на музея ще се проведе конкурсната програма, в която ще вземат участие деца на различни възрасти от детски градини и училища в Пловдив. Предвидени са музикални, вокални и танцови изпълнения.

На 23 април от 12:15 до 13:00 ще се състои онлайн работилницата „Млад терарист“, организирана от отдел „Терариум“.

През почивните дни 24 и 25 април музеят ще работи с безплатен вход за Експозицията за децата до 7-годишна възраст. Малучганите ще получават подарък изненада и ще имат възможност да оцветяват земноводни и влечуги.

Събитието ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки и с до 30% заетост на пространствата в музея.