Първо студио на Радио Пловдив ще бъде домакин на поредица от събития и работилници, посветени на театъра, философията, сценичните техники, звуковите образи и дигиталните технологии от 14 до 19 март.

Проектът Ex corpore, стартира още през 2020-а като част от програма „Наследство“ на „Пловдив 2019”. В програмата тогава бе представена и онлайн премиерата на видеоспектакъла „Един ден, в който има всичко“.

Като част от проекта, тази година, в рамките на една седмица през март, ще се проведе и втората поредица от събития на организаторите от Сдружение „Метеор“.  Първото от тях е двудневен безплатен актьорски уъркшоп с Леонид Йовчев на 14 и 15 март, в който участниците ще работят с драматургични текстове. Работата на дигиталните апарати за сценична употреба ще бъде представена в презентация от художника Стефан Дончев. 

„Може ли революцията да преобразува не само света, но и самия субект?“ ще е една от темите, които ще засегне Боян Манчев в лекцията си „Изкуството и неговата сянка: Танцът на мрака и революцията на тялото“ в сряда на 17 март от 18:00 часа, когато ще бъде представена и новата му книга „Свобода въпреки всичко“.

Цикълът прояви завършва на 18 и 19 март с два спектакъла на режисьора Ани Васева – Ex corpore и „Хиджиката, Самураят от Севера“.