Наследникът на Бари Уайт Марио Бионди ще изнесе концерт на Античния театър в Пловдив на 15 юни 2024 г. от 20 ч. Вечерта ще е специална, защото заедно със световната соул звезда, в града пристига и забележителната му група от музиканти.

Емблематичният топъл и секси тембър на Марио, съчетан със сдържаното му и елегантно сценично поведение, перфектната селекция на музиканти и изобилието от емоционални хитове обещават един романтичен концерт на световно ниво, който ще получи най-добрата си локация, а именно красотата на Античен театър.

Характерният дълбок глас на Бионди е топъл и чувствен, но едновременно с това ясен и уверен. Той открива любовта към музиката още в детска възраст, слушайки различни музикални изпълнения заедно с баща си – певеца Стефано Бионди.

Богатият житейски опит на помага на Марио да се оформи и стигне до сегашния си статут на звезда на световната соул музика. Пял е в църковни хорове, бил е студиен певец, паралелно с това учи музика и английски език, който издига до перфектно ниво.

Бионди е роден в Катания (Сицилия) и не е трудно да се досетим, че още от малък е почитател на соул музиката. През 1988 г. започва да открива концертите на големи имена, в това число и на легендата Рей Чарлз. Големият му пробив идва с японското издание на сингъла „This Is What You Are”, достигнал до популярния водещ в BBC1 Norman Jay, който се влюбва в песента и я разпространява сред радиостанциите в цяла Европа. Нататък следват много топ сингли в световни класации, турнета, хитове, препълнени зали.

Концертът е част от Културния календар на Пловдив.