Актрисата Маргарита Стойкова, която спечели предстижно признание на Берлинале, използва социалните медии, за да изрази радостта си от постигнатото. Ето какво написа тя:

 

„Помня точно деня, в който разбрах за награда „Shooting Star”. С режисьора на “Диада” Яна Титова бяхме на така наречената кино репетиция. За да се подготвя за ролята, гледахме много вдъхновяващи филми. В този ден тя избра един нейн много любим филм - “Pure” (dir. Lisa Langseth 2010).

Бях толкова запленена от филма и играта на главната героиня, която всъщност вече бях гледала на голям екран в няколко други заглавия - Алисия Викандер. Яна ми сподели, че това всъщност е първият ѝ филм и че с него е избрана да бъде една от „Shooting Stars” на 2011 г.

Както казах, не знаех какво точно е това. Яна ме погледна с най-смразяващия поглед и ми каза, че домашната ми работа за следващата репетиция е да разбера повече за „Shooting Star”.

„Разбира се, разрових се толкова навътре, че на следващия ден, когато Яна ме попита “Разбра ли?” , аз ѝ отговорих с: “Аз също ще стана Shooting Star!”…Тя се засмя и ме помоли първо да заснемем филма и след това да мислим за тези неща. Но някак си тази мисъл, тази мечта остана в мен през цялото време. Изгледах почти всички съществуващи церемонии от последните 26 години на провеждането на наградата.

Не мисля, че мога да бъда по-щастлива от сега, защото година по-късно, стоя тук и с гордост мога да кажа, че аз съм една от десетте Shooting Stars на 2024 г.!

Не мога да бъда по-благодарна на целия екип, който стои зад всичко това. Благодаря на Национален Филмов Център и на Петър Тодоров за подкрепата, на Яна Титова и Алек Алексиев, за това което направихте за мен.

Неописуемо е това, което чувствам в момента. Щастлива съм.”