Пианистът Евгени Генчев изнесе запомнящ се концерт на Античния театър, събрал в едно класика, филмови теми и поп и рок парчета, които вдигнаха феновете на крак. Началото бе поставено с Адажио на Албинони, музикална интерпретация, която някак не предразположи публиката, въпреки посланието на музиканта, че е много развълнуван заради епичното място, родния град, първия солов концерт и пълния Античен театър. Той подчерта, че началото и краят на музиката е класиката и спази традицията.

След това обясни, че вечерта не е за класически концерт, а събитие, в което публиката може да реагира емоционално и да участва с различни реакции.

Първият ключ, който отпуши реакциите на феновете на Античния театър, които подвикваха "Хайде, Евгени" още преди началото, бе акцентът филмова музика.

Генчев първо изпълни темата от френския филм "Недосегаемите", а след това и магнетичната музика от "Невероятната съдба на Амели Полен".

Парче, което той залага като знаково в творчеството си и в съвместни проекти с артисти като Лука Шулич. Именно музикалната тема от филма се превърна и в рефрен на телевизионното риалити "Ергенът", в което Генчев бе основен герой. Изпълнението аплодираха както избраницата му, която бе точно пред него, така и част от участничките, които гледаха концерта от трибуните на Античния театър.

"Това е първото изпълнение, което изсвирих на Валерия, любима песен и на момичетата. Разказах ѝ, че става дума за момиче, което върви с малки стъпки  по пътя на добрината и открива любовта. Този път извървяхме и ние", разказа Евгени пред публиката, докато избраницата му в риалитито го гледаше и слушаше буквално на метър от сцената в компанията на сценариста Ваня Щерева. След посланието си пианистът изпълни още една творба "Бели облаци" на любим свой композитор Лудовико Ейнауди.

"Класиците казват, че съм минал на тъмната страна, нека го направим", повдигна завесата на следващото си изпълнение маестрото. И изпълни музикална интерпретация на хита "Someone You Loved".

После обяви, че е време на сцената да излязат специалните гости, които е поканил. Първа бе певицата Виктория Георгиева, която в тандем с музиканта изпълни една от най-знаковите песни от филм "Роди се звезда" - "Always Remember Us This Way".

Четири момичета от "Ергенът" събраха тълпа от почитатели на ГлавнатаМомичетата са в града за концерта на Евгени Генчев тази вечер в Античния театър от 20:00ч.

След това прозвучаха интерпретации на Бохемска рапсодия, Ники Минаж и Дейвид Гета, Бруно Марс.

Без съмнение една от кулминациите на вечерта бе изпълнението на музикалната тема от балетния спектакъл "Ромео и Жулиета" по музика на Сергей Прокофиев, както и рок класиката "We are the Chapions".

Изпълненията включиха интерпретации на Нирвана, както и класиката "You Rice me up". Маестрото затвори концерта с Ноктюрно на Фредерик Шопен - музикално изпълнание, което вдъхнови публиката. Подаръкът към пловдивчани  бе песента "Хубава си, моя горо" в дует с Виктория. На финала пианистът попита публиката с какво да ги зарадва и получи десетки призиви с имена на композитори и песни.

"Хора, не съм джукбокс", с усмивка коментира пианистът.

После обаче отговори на очакванията на феновете и с това предизвика взрив от аплодисменти. Генчев превърна рецитала си в поредица от провокации с щракания с пръсти и пляскания, с които да създаде съвместна история с публиката.

Любопитно е, че някои от най-вълнуващите изпълнения избраницата на Евгени Валерия сподели наживо през вайбър със семейството си.