Традиционният народен събор и големи народни борби ще се проведат днес край Асеновград по случай Трифоновден. В борбите се очаква да вземат участие около 100 пехливани от цялата страна, много от които са носители на световни и европейски титли по борба.

И тази година голямата награда ще е коч с тегло над 100 килограма. Освен борбите, присъстващите ще се насладят също на музика, добро настроение и разбира се, много вино. Празникът започва точно в 10 часа и ще продължи през целия ден.

Любимият на няколко поколение българи празник Трифон Зарезан ще бъде почетен подобаващо и в Карловско. Общината и кметството на село Ведраре канят любителите на хубавото вино и на веселието да присъстват.

Събитието ще започне в 10,30 часа във Ведраре със ритуала "Зарязване" на лозите. Следва награждаването на победителите от конкурса "Най-добро домашно вино", обявен в общината.

Празникът ще продължи с народно веселие, като за доброто настроение ще се погрижат танцовият състав "Жар" и певците от група "Ведрина".

В Куклен пък програмата започва в 10,00 часа със сборен пунк пред читалище "Никола Вапцаров".

В 10.15 часа всички заедно ще тръгнат към лозовите масиви в землището на общината за водосвет и традиционно зарязване на лозите. Празничното хоро и награждаването на победителите от конкурса "Най-добро домашно вино" ще бъде в 12,00 часа на централния площад в Куклен.