“Приказка за важните неща”, "Светлинката" и "Малкото зъбче" са представлени са трите представления , които днес малчуганите могат да гледат в галерия "Aеterna" н Безистена на Главната.  

“Приказка за важните неща” по “Скакалецът и Охлювът” на любимия британски детски автор и актьор Доналд Бисет. Историята е за младия и горделив скакалец Сенди, който обича и иска да прави САМО големи, дълги скокове. Дори напуска училище, защото намира уроците за малките скокове загуба на време. НО нещо се случва и Сенди е принуден да се откаже от своето надменно и грубо поведение. Благодарение на другите персонажи и случки той разбира , че в живота малките неща са точно толкова важни колкото и големите.

“Светлинката” е спектакъл вдъхновен от сезона, през който преминаваме в този момент, представен чрез древната театрална игра със светлини и сенки. От Там, където живеят звездите, Светлинката е изпратена да ни посети и донесе Радост и Надежда-точно сега, когато заради Танца на Земята, Тъмното е по- голямо от Светлото. Светлинката посещава Водното царство, след това Растителното, после повежда шейната пълна с изненади и подаръци за всеки. Пристига при хората и огрява техният празник.

Разбира се, едно пътешествие е щастливо, когато завърши у дома и Светлинката се завръща - Там, където живеят звездите. След спектакъла, всеки от публиката има възможност сам да се включи в театъра на сенките и да направи свой собствен свят от светлина и силуети. 

"Малкото зъбче" е забавната история за едно зъбче, което много, ама МНОГО обича БОНБОНИ. Обаче никак, ама никак не обича да се мие. И.. един ден след голямо похапване се случва най-лошото- идват Кариесите- малки същества, от които зъбките могат лошо да пострадат.. Но и в най- голямата беда помощ се намира. Кой може да помогне на малкото зъбче? Разбира се Някой, който знае всичко за зъбките!



Спектакълът по забавен начин показва на  децата колко е важно да се грижат за зъбките си и да са здрави.

Спектаклите са подходящи за деца на възраст между 3 и 8 години. Следващите спектакли са от 15 и 17.30 часа. Спектакълът от 11 - "Малкото зъбче" бе откупен от дентален център "Д.-р Станков" за малките пациенти на клиниката. 

Техен автор е Петя Недева , която е творец , който в работата си обединява големите си страсти - Музика , Куклен театър , Танц, Изкуства, работа с деца. Завършила е НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” специалност актьорско майсторство за Куклен театър при пионера на съвременното куклено изкуство в България проф.Атанас Илков. Съосновател на първия Образователен театър в София. 
Успешно представя с колеги българското театрално изкуство на международни сцени - Лондон Великобритания, Ню Йорк САЩ, Монреал и Ванкувър Канада, Улан Батор Монголия, Г ермания и др.

Създава авторска музика за много детски театрлни спектакли последния ,от които е “ Малката морска сирена” на театър “София”. Работи с деца за раждането на нови творчески пространства обединявайки и развивайки творческия и житейския си опит.