Звездата Кристоф Ламбер пристигна тихомълком днес на летище „София“. Тъй като не бе ясен часът на пристигане, журналистите не успяха да си вземат автограф. Единствената, която посрещна големия актьор, бе Жаклин Вагенщайн – директор на кино-литературния фестивал Cinelibri.

Като шеф на журито, в зала 1 на НДК топ актьорът ще връчи приз на големия победител. Френско-американската звезда се запозна с родната публика като участник във филма “Чужденецът” на Ники Илиев. Ламбер ще нощува в един от големите централни софийски хотели и ще остане у нас до понеделник.

Претенденти за голямата награда са 10 филма, сред които има един български – “Снимка с Юки”. Освен Ламбер, останалите членове на журито са шведският журналист и писател Давид Лагеркранс, режисьорът и сценарист Раду Михайляну, италианската актриса Лоредана Каната и българската актриса Ирини Жамбонас.

Кристоф Ламбер става известен с ролите си във филма “Шотландски боец” и “Метро” на Люк Бесон през 1984 г. За ролята си в лентата на Бесон печели награда “Сезар” за най-добра мъжка роля.