Гранддамата на българската музика Лили Иванова е пяла на празник на магистратите от Върховния административен съд тази седмица. Това се похвали самата изпълнителка с публикация в личния си профил във фейсбук, пише 24часа

Там Лили уточни, че поводът е бил 25-ата годишнина на съдебната институция, като магистратите специално са я поканили за гост изпълнител, а тържеството със 150 души се е провело в столичен хотел.

 "Специални благодарности на Върховния административен съд за любезната покана да бъда част от празника по случай 25-годишнината му. Уважаеми съдии, бяхте прекрасни! Благодаря за аплодисментите Ви! Нека Новата 2022 г. Ви донесе здраве, щастие и много успехи!", написа Иванова и сподели кадри от емоционалното събитие.

По време на купона Лили е изпяла някои от най-големите си хитове, които са изтръгнали бурни аплодисменти от публиката й, след изпълнението си е получила стилен букет цветя и за финал се е снимала с част от присъстващите.

Присъстващи магистрати и техни гости са категорични, че певицата е подходила както винаги абсолютно професионално към ангажимента си и е пяла превъзходно. Самите съдии и гостите им са останали изключително доволни от тържеството по случай 25 години от възстановяването на съда. Колко са платили магистратите на певицата, не е ясно, но едва ли е малко, защото примата на българската естрада е известна с това, че има частни участия изключително рядко и поради тази причина взима скъпо.

"България Днес" потърси за коментар представител на Върховния административен за съд, за да разкаже повече за декемврийското забавление и как е преминала въпросната вечер.

"Празникът мина страхотно! Беше семпло, а Лили Иванова е класа. Беше чудесно, много сме впечатлени, тя е прекрасна. Пя на живо и беше с нейния бенд, с който преди самия концерт в една от залите репетира два часа. Пожелаваме й много здраве. Щастливи сме, защото има големи концерти в страната, но ни уважи за годишнината. Лили Иванова е страхотна звезда", разказаха пред вестника от съдебната институция.

През 1991-ва тогавашното Велико народно събрание възстановява Върховния административен съд, който е един от основните гаранти на демократичната и правова държава. Предвиденият в конституцията от 1991 г. едногодишен срок за реалното създаване на новите институции, регламентирани в нея, не е спазен и с много усилия чак на петата година - 1 декември 1996 г. - съдът започва да работи. Затова и тази година магистратите празнуват четвърт век.