Най-популярният формат за кино на открито – „Лятно Кино в Парка“, се провежда в Пловдив за трета поредна година със специална селекция от филми. До 19 юли 2020 можете да се насладите на заглавия от българското, европейското и американско кино. Прожекциите на открито ще се случват на някои от любимите на пловдивчани и гостите на града градски локации – Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парка край Гребната база, парка до Покрития мост на р. Марица, парк „Розариум“, парк „Лаута“ и „Ротари парк“ – Тракия.

Екранът, на който се прожектират филмите в любимите ви градски локации, е с размери на двуетажна сграда, а професионалната система за прожекции и звук са гаранция за неповторимо преживяване.

Всички прожекции са от 21 ч, а преди всяка от тях ще гледаме и специално подбрани от късометражни филми от „Кинематограф“.

Входът за прожекциите е абсолютно безплатен, от вас се иска само да си носите нещо за сядане и добро настроение, за да се насладите на неповторимо лятно кино изживяване под звездите на Пловдив!

Проектът „Лятно Кино в Парка“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от културния календар на града за 2020 година.

Следващата прожекция е на 14 юли, в парк "Моливчето" в район Северен.

Филмът, който ще видим е „Любовна терапия“ – Италия, 2018, 90 мин., комедия, романтичен. Режисьор е Клаудио Чиконети, сценаристи- Франческо Аполони, Мануела Джаел Прокача. В ролите ще видим Франческо Аполони, Гая Бермани Амарал, Фабио Трояно.

Ето и малко информация за сюжета..Джакомо, закоравял съблазнител, работи като автор на комично ТВ шоу. Джована, успешен топ треньор, е красива, желана и търсена, и използва секса като самоутвърждаване. Но зад неудържимата сексуална принуда и на двамата стои отчаяна нужда от любов. Джакомо и Джована се срещат случайно и за известно време говорят „един и същи език“, споделят едни и същи „страсти“, докато техните приключенски сантиментални истории поемат по неочаквани пътища…