Номинациите за 88-ите награди "Оскар" бяха обявени днес. Победителите ще бъдат обявени на бляскава церемония на 28 февруари. Леонардо ДиКаприо за пореден път получава номинация в категорията "Най-добър актьор". Този път тя е за ролята му на Хюго Глас в "Завръщането". Това е пета номинация за актьора, който досега не е печелил най-голямата награда в света на киното. Този факт доведе до лавина шеги по негов адрес в Интернет, на които най-накрая може да бъде сложен край. ДиКаприо вече получи "Златен глобус" за ролята си в "Завръщането".

Конкуренция в категорията за най-добър актьор му правят Браян Кранстън, Мат Деймън, Майкъл Фасбендър и Еди Редмейн. За "Оскар" за най-добра женска роля пък ще се състезават Кейт Бланшет, Бри Ларсън, Дженифър Лорънс, Серша Роунън и Шарлът Рамплинг.

Оспорвана ще е битката и в категорията най-добър филм. Там попадат хитови заглавия като "Завръщането", "Марсианецът", "Лудият Макс: Пътят на яростта", но и по-малко популярни ленти като "Room", "Spotlight", "Бруклин", "Brigde of Spies' и "The Big Short".

Още новини четете ТУК

TNS.bg