Легендите Deep Purple се завръщат през декември в България за един много специален концерт. Преди две години рок величията стартираха турнето The Long Goodbye, с което приключват окончателно своята концертна дейност. Поради огромния интерес на милионите фенове по света, Deep Purple ще посетят отново, в рамките на турнето, някои държави, за щастие в това число и България.

Рок идолите са силно впечатлени от многобройните си български почитатели и ще им подарят едно уникално шоу на 7 декември в Арена Армеец, анонсират организаторите от „София мюзик ентърпрайсиз“.

Билетите са на цени между 60 и 120 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим. Продажбата стартира в петък, 29 март, от 10:00 ч.

Deep Purple са една от най-емблематичните групи в музикалната история. Те стартират зашеметяващата си кариера през далечната 1968 година и постигат мултимилионни продажби на албуми, сред които In Rock (1970), Machine Head (1972), Made In Japan (1973), Perfect Strangers (1984). Великата английска банда е удостоена с отличието Legend Award на Световните музикални награди през 2008, и е член на Rock and Roll Hall of Fame от 2016 година.