Китаристът легенда Ули Джон Рот ще свири в Пловдив на 21 март от 20 часа в Дома на културата „Борис Христов”. Музикантът, чиято славна кариера е свързана със супер групата Scorpions, е включил Пловдив в соло турнето си Interstellar Sky Guitar. 

Рот става известен като водещ китарист на германските рок гиганти Scorpions, където свири в продължение на 3 години и е основен текстописец и вокал. Участва в създаването на четири студийни албума, един от които е със златен статут и с продажби от близо милион копия. Независимо от това той напуска Scorpions. След това има поредица от мащабни изяви с китаристи като Джо Сатриани, Майкъл Шенкер и Брайън Мей, пише PlovdivTime.bg. 

През 2020 г. - за първи път в дългата му кариера - той ще поеме на соло турне без придружаващи музиканти и ще представи музиката си по коренно различен начин от вече утъпканата пътека на други световни китаристи. 

С помощта на интегрирано мултимедийно шоу и могъщ музикален спектър Ули ще се превърне в човек оркестър, който кръстосва стиловете, тръгвайки от класиката и барока с Годишните времена на Вивалди и произведения на Моцарт и стигайки до мелодичния тежък рок от дните му в Scorpions и ще очарова зрителите си с няколко музикални изненади. 

За първи път българската публика ще може да се наслади на отличителните за Ули и създадени лично от него седемструнни и деветструнни китари марка Sky Guitar . Тези изключителни шестоктавни инструменти имат значително по-широк диапазон от традиционните китари и позволяват на Ули да обхване цялата гама - от ниските тонове на челото до високите на цигулката. 

Българската аудитория ще може за първи път да стане свидетел на спектакъл, който  обединява творческите светове на няколко жанра - от класическа до рок музика изпълнена от може би най-многостранния китарист на нашето време!