Пловдив посреща Кунг-фу театъра на Джеки Чан на 5 декември от 19 часа в зала СИЛА. Участниците ще представят уникалното шоу „11 война” – завладяваща история за красивото и прецизно бойно изкуство кунг-фу. Благодарение на дългогодишни практики и запазени от векове традиции, артистите демонстрират свръхчовешки възможности, които ще впечатлят публиката.

Ориенталската философия, мъдростта на дзен будизма, изкуството на естетиката на кунг-фу и абсолютен контрол на вътрешната енергия са ключовите елементи, които помагат на артистите да изпълняват изключително сложни номера.

Когато световноизвестният  актьор, режисьор, продуцент и сценарист Джеки Чан вижда уменията на кунг-фу майсторите, решава да направи театър и да създаде необичайна симбиоза от сценично изкуство и древните бойни техники.

Джеки Чан е отличен със звезда на Алеята на славата в Холивуд и е известен специалист по бойни изкуства, прочут с акробатичен боен стил, придружен с комични елементи, използване на подръчни оръжия и новаторски каскади. Той започва кариерата си през 70-те години на 20 век и оттогава участва в повече от 150 филма.

Постановката „11 война” е разделена на 6 части, които разказват завладяващи истории на кунг-фу майстори, постигнали духовна и физическа хармония. Зрителите ще бъдат изумени от свръхчовешки акробатични елементи, невероятни декори и концептуални визуализации.

Акт 1: Източник

Метал, Дърво, Огън и Земя. Тези пет елемента са източник на всичко. Изучавайки кунг-фу от поведенческия модел на дивите животни, човекът въвежда тези елементи в различни стилове на бойните изкуства. Така се появяват петте животински стила - маймуна, змия, тигър, жерав и дракон. В последствие симбиозата на всичките елементи става известна като “юмрука на десетте форми”.

С течение на човешката еволюция и битките водени за териториални богатства се появавят различни форми на монархия. Като резултат от правилата наложени от правител се създава бойното изкуство кунг-фу.

Акт 2: Душа

В тази част е посветена на притча за духовната сила, предствена чрез интерактивен виртуален пърформанс. Поуката е вдъхновяваща за всеки човек и разказва, че ако човек заеме твърда позиция на земята, светлината в сърцето му никога няма да угасне.

Акт 3: Учител

На екрана се появява впечатляваща визуализация, илюстрираща историята на кунг-фу. В този момент на сцената излиза двойник на Брус Лий, облечен в характерния жълт гащеризон от филма “Игра на смърт”. Този пърформанс синтезира изкуството на кунг-фу и съвременен танц, демонстриращ рицарството на китайския майстор.

Акт 4: Спокойствие

От потока на водата човек може да се чувства спокоен. От спокойствието човек може да усети енергиен поток. Без спиране - няма движение. Мечът е скрит в сърцето на всеки боец, готов да бъде необуздан.

С помощта на изящни хартиени чадъри бойците практикуват Тай Чи. Със спокойно дишане те изковават вътрешните си мечове. Колкото е по-остро острието, толкова е по-голяма зрялостта на човешката скромност.

Акт 5: Празник

Научаването на кунг-фу е като гребане на лодка срещу потока, пълен с хамути и вериги. Как да се освободите? Как да празнувате себе си? Истински войн се става само чрез непрекъснато себепознаване и изправяне срещу трудностите.

В този номер зрителите буквално ще бъдат омагьосани от красив войнсвен танц с така наречените “водни ръкави”.

Акт 6: Епилог: Войни

Само чрез достойното преминаване на всячески трудности, един човек може да стане истински войн. За него кунг-фу не е просто стил на бойни изкуства, а духовен начин на живот. Всички кунгфу артисти от театъра на Джеки Чан се събират на сцената за да демонтсрират как без никакъв музикален съпровод, правят ритъм с телата си, синхронизирайки вибрациите си за да постигнат съвършена хармония.