Министерството на културата ще подкрепи официалното писмо, с което Съюзът на артистите в България ще поиска от Книгата на рекордите "Гинес" да впише Стоянка Мутафова - „Госпожа стихийно бедствие", в Книгата на рекордите като най-дълго играещата на театрална сцена актриса в света. Това съобщиха от пресцентъра на културното ведомство.

Министър Вежди Рашидов посрещна днес в Министерството именитата българска актриса. В кабинета си Рашидов прегърна сърдечно и разцелува Царицата на комедията, като й пожела още дълги години тя да е все така активна, жизнена и енергична и да ни радва от сцената и от телевизионния екран с великолепния си талант, чар и младежки дух.

Голямата ни актриса благодари за пожеланията и сподели, че е много признателна и за получената най-престижна и висока награда на Министерството на културата - "Златен век" с огърлие, с която тя бе удостоена на 90-тия си рожден ден. Стоянка Мутафова пожела и успешен нов мандат на министър Вежди Рашидов, като специално го помоли Министерството на културата да полага и занапред колкото се може повече грижи за българския театър.

В хода на разговора Вежди Рашидов заяви, че Министерството на културата ще подкрепи официалното писмо, което Съюзът на артистите в България ще изпрати в централния офис на Книгата на рекордите "Гинес" с молба неуморната „Госпожа стихийно бедствие" официално да бъде вписана в "Гинес" като най-дълго време играещата на театрална сцена актриса в света.

"Нашата велика Стоянка Мутафова наистина е достойна да бъде в Книгата на рекордите "Гинес", тя е истинско чудо и е без конкуренция, да ни е жива и здрава! Неслучайно е любимка вече и на няколко поколения българи!", изтъкна още министър Вежди Рашидов.

Кандидатурата на феноменалната Стоянка Мутафова, без съмнение, ще бъде уважена в централата на "Гинес" – нашата актриса за първи път играе на сцената на Народния театър през далечната 1945 г., още докато учи в Държавната театрална школа, като дебютът й на първата ни сцена е в спектакъла „Хитрините на Скапен" от Жан-Батист Молиер, постановка Стефан Сърчаджиев, припомнят още от Министерство на културата.

TrafficNews.bg